viernes, 2 de octubre de 2015

LA IL.LUSTRACIÓ: ESQUEMES DE RECOLÇAMENT.



Els esquemes que es presenten en aquesta entrada poden ser útils per a realitzar una síntesi de la Il·lustració. En ambdós, de diferent manera, s'aborden els aspectes essencials de la crítica que els pensadors il·lustrats realitzen sobre l'Antic Règim i les propostes de canvi que es deriven dels seus escrits i crítiques.

L'ideal seria que sapiguerem sobre la Il·lustració, el següent:
- definició del moviment il·lustrat.
- Principals pensadors i crítiques més importants que realitzen
- Propostes de transformació que es desprenen de les seues crítiques i postulats politics
i econòmics.
-Vehicles de difusió del pensament il·lustrat.
- Influència en les polítiques desenvolupades pels reis absolutistes al segle XVIII (despotisme il·lustrat).




5 comentarios:

Anto94 dijo...

Hola tomas¡, tinc un dubte del que vas dir hui en classe: que una petita part de la població revindicava el seus drets quan hi havia una monarquia, eixa petita part de la poblacio supose que eren els burgesos i els propietaris, però perquè soles eixa part de la poblacio es queixava i l'altra gran majoria no? (crec jo que algo es queixaven no?)

TOMPEREZ dijo...

Hola Antoni!
Evidentment hi havia més gent que es queixava, sobretot els camperols que havien de suportar els impostos que la noblesa i el clergat cobraven, però ells ho expresaven mitjançant motins que eren aplastats violentament, o les classes populars de les ciutats, que es quexaven de la pujada dels preus dels aliments, per exemple. Els il·lustrats el que fan es qüestionar els pilars que fonamenten eixa societat; es a dir: els privilegis (la desigualtat legal)i l'absolutisme, a banda del fanatisme religiós i l'intolerància. el fet que siga la burgesia el grup social més crític està relacionat en la seua consciència de la discriminació que pateix.
Continuarem parlant a classe.
Una salutació cordial!

ismael dijo...

Tomas sobre la sintesi del treball del proxim dia.El separe per punts o te que estar enllaçat?Es dir que una cosa porte a l'altra

TOMPEREZ dijo...

Hola Ismael!
Es tracta de fer una redacció explicant els conceptes i les relacions que n'hi ha entre ells; és a dir: una cosa porta a l'altra, com tu dius!
Una salutació!

ismael dijo...

moltes gracies!