jueves, 18 de diciembre de 2008

TREBALL DE RECUPERACIÓ PER A L'ALUMNAT DE 4at. DE L'ESO

Qui ha de realitzar aquest treball?

Tots aquells alumnes que hagen suspès el segon examen de la 1a. avaluació, encara que el resultat final en aquesta primera avaluació haja estat d'aprovat. Aquells alumnes que hagen suspès els dos exàmens la 1a. avaluació hauran de realitzar, a més, un examen de recuperació, la data de la qual fixarem al tornar de les vacances de Nadal.


INDICACIONS SOBRE EL TREBALL:

El treball haurà de contenir, obligatòriament, els següents apartats:

- Situació de les colònies britàniques de nordamérica abans de la independència.

- Les causes que van originar la guerra de la independència.

- El desenvolupament de la guerra i la seua conclusió.

- El model d'estat sorgit de la independència: idees polítiques que ho inspiren i institucions de govern. La constitució dels EEUU.

- Conclusions: una valoració personal argumentada sobre la importància d'aquest fet històric.

- Bibliografia consultada ( o pàg. web visitades)

L'extensió mínima del treball haurà de ser de cinc folis per una cara. El termini de lliurament: a la volta de les vacances de nadal, el 8 de gener.

El treball es farà a mà.

Qualsevol dubte sobre aquest treball serà atesa en aquesta mateixa entrada.

Bon Nadal i profitoses vacances.

10 comentarios:

Unknown dijo...

Hola,
Soc Irene de 4ºA. No entenc molt bé el que hi ha que fer per a la recuperació. Me'l pots explicar millor?

TOMPEREZ dijo...

Hola Irene, es tracta de fer un informe o redacció, seguint els apartats que s'indiquen, sobre la indepednencia dels EEUU i el tipus d'estat que va sorgir d'aquell procés històric. Pensa en l'informe com si hagueres de redactar un tema d'història. Una salutació i Bon nadal

Unknown dijo...

Val. Gràcies. Bon nadal i bones festes.

Amneris dijo...

Hola,

Soc Amneris. Tota la informació del treball tenim que buscar-la en internet, enciclopèdies...? Bon nadal

TOMPEREZ dijo...

Hola Amneris, la informació pot estar en qualsevol lloc; el que és important es citar sempre les fonts de informació.
Bon Nadal

sonia dijo...

Hola.
Soc Sonia, al treball es pot possar alguna imatge?

Unknown dijo...

Tomás, soc Lucía. Voldría saber si puc fer el resum com ho vas posar al blog. Ho tinc guardat i es molt complet. Puc utilitzar-lo?

Laura dijo...

Hola.
Quan França es va convertir en una monarquia constitucional i parlamentària estava "governada" pels girondins? Es que no tinc molt clar en quina etapa dominava cada grup. Podries dirme-ho?

TOMPEREZ dijo...

Laura, els girondinos van començar a controlar el govern de França durant l'etapa de la Monarquia constitucional, tal com tu assenyales (revisa els apunts). Després de la caiguda de la monarquia en l'estiu de 1792 i la instauració de la República, l'Assemblea Legislativa va ser dissolta i es van convocar noves eleccions per a formar una nova Assemblea, cridada aquesta vegada "Convenció Nacional", que tenia com missió, a més de governar el país i conduir la guerra enfront de les potències absolutistes com Àustria, d'elaborar una nova constitució (la de 1793). Durant la primera etapa de la Convenció, entre setembre de 1792 i juny de 1793, els girondinos van controlar el poder, però la situació es va anar radicalitzant, sobretot després de l'execució del rei, i l'enemistat de quasi tots els països d'Europa, durà al poder al grup més radical, els jacobinos (republicans com els girondinos, però partidaris de la democràcia i d'una major justícia social) amb el suport dels sans-culottes. Els jacobinos governaran França a través de comitès, entre juny de 1793 i juliol de 1794. Durant l'etapa jacobina (encara dins de la fase de la Convenció Nacional) es va instaurar un règim de "Terror" per a eliminar als enemics interiors de la revolució i salvar la República dels seus enemics exteriors. En la primavera de 1794, Robespierre, lider dels jacobinos, va exercir el poder de forma dictatorial, però el clima de temor que es va estendre per tota França i la por de molts diputats de la Convención a ser executats en la guillotina, conduirà a un colp d'estat (la reacció Thermidoriana). França i la revolució entraran en una nova fase, més moderada, però mantenint la República i enfortint l'exèrcit per a plantar cara a les guerres amb les potències europees. L'última fase, la del Directori (1795-1799), és una època d'estabilització de la revolució i de les seues princiaples conquestes, ja que no es torna a l'antic règim, sinó que es manté la República pero baix el control i el govern de l'alta burgesia (de la qual els girondinos eren els millors representants).

Maríaaa + dijo...

que es l´escisió del front revolucionari?


maria 4A