lunes, 17 de mayo de 2010

INFORME SOBRE EL FRANQUISME. PAUTES DE TREBALL.

QÜESTIONARI SOBRE EL FRANQUISME

Per a reforçar el nostre coneixement i comprensió del règim franquista, anem a realitzar un exercici de “memòria històrica”. Pregunta als teus pares i avis què recorden sobre aquella etapa de la Història d'Espanya; per a això et propose unes preguntes entorn de diversos aspectes:

1 . Què recorden de la forma de govern de l'Espanya franquista? Quines diferències troben amb la forma de govern actual del nostre país? quin els sembla més encertada i per què?

2 . Van participar en alguna organització política o sindical contrària al règim franquista? Quin? Per què? 3 . Quins records tenen de la situació econòmica de l'Espanya franquista? Com es vivia llavors?

4 . Quin paper ocupaven les dones en aquella època? Quines diferències troben amb la situació actual? Quin els sembla millor i per què?

5 . Com era l'escola en aquella època?

6 . Quan van començar a treballar i en quines condicions ho van fer?

7 . Van emigrar des d'altres llocs d'Espanya? Per què?

8 . Què recorden del paper que l'Església Catòlica ocupava en l'Espanya franquista?

9 . Quins records tenen de la mort de Franco? Què van sentir o van pensar llavors? Què esperaven?

10 . Qualsevol altre aspecte que considereu rellevant.

El resultat de les vostres preguntes us servirà per a elaborar un informe sobre l'ESPANYA FRANQUISTA (1939-1975), que haurà de ser lliurat al professor abans del 24 de maig per a la seua avaluació i posada en comuna en classe.

1 comentario:

Cristina Duran García dijo...

Me ha ayudado mucho esta actividad, me ha dado ideas y ha resultado muy útil en clase.
Gracias!